DN- intervju (danny)


Danny Saucedo
• Ålder: 24
• Bor: Stockholm
• Aktuell: I Melodifestivalen med låten "In the club". Släpper sitt tredje soloalbum under våren. Albumet har ännu inte fått något namn.
• Bakgrund: Sexa i "Idol" 2006. Tillsammans med två andra "Idol"-deltagare, Erik Segerstedt Mattias Andréasson, bildade han 2007 gruppen EMD. Gruppen har nått stora framgångar och vann en Grammis för årets låt 2009 med "Jennie let me love you". Hans första soloalbum "Heart beats" kom 2007 och det andra, "Set your body free" året därpå.
• Framtiden: Genomför en vårturné med EMD med start den 24 mars. Planerar en soloturné till sommaren.


"Jag var soloartist innan EMD och har hela tiden sett mig som det. Jag vill göra det på riktigt nu och ge mig själv en chans", säger Danny Saucedo som tävlar i Melodifestivalens första deltävling i Luleå den 5 februari.

Eric Saade dansanta succé i förra årets Melodifestival präglar årets tävling. Förhandsfavoriten Danny tävlar med "In the club" och lägger ribban högt.

– Jag blir aldrig nöjd, säger han.

Med hatt, käpp, ett E och ett M tog han sig till Melodifestivalens tredjeplats. Nu står D:et i EMD på egna ben och tippas ta sig vidare från Melodifestivalens första deltävling utan större problem. Danny Saucedo lägger ribban högt, men är inte bekväm med att kallas favorit.

– Det är jobbigt att ligga i ett vinnarhål. Svenskar har en tendens att tycka om artister som kommer underifrån, som lärarinnan(Marie Lindberg) som var med. Det är fint, men det är den sortens artister jag är räddast för. I min deltävling är det fullt med folk som inte varit med förut. Det gör det spännande.

När röken lagt sig efter förra årets Melodifestival framstod nykomlingen Eric Saade som den stora vinnaren. Saade slutade som trea, men hans klubbiga poplåt "Manboy" verkar ha satt tonen för årets tävling. Enligt schlagergeneralen Christer Björkman blir det betydligt fler dansanta upptempolåtar än senast.

Danny ställer upp med "In the club", en mix av r'n'b, house och pop som han själv kategoriserar som "urban dance".

– Jag vill ut ur min "comfort zone" som jag har med EMD. Nu vill jag att folk ska få se vad jag verkligen kan prestera. Jag har tränat varje dag den senaste månaden. Det är mycket dans och sång samtidigt och det är verkligen krävande.

Genom att ställa upp själv i Melodifestivalen vill Danny dra igång sin solokarriär. Hans senaste soloplatta kom 2008 och de sedan åren har EMD kommit i första hand.

Enligt Danny Saucedo själv har ingen annan situation i hans liv gjort honom lika nervös som förberedelserna inför årets Melodifestival.

– För två år sedan i den här situationen var jag kolugn och nu är jag ett nervvrak. Jag vill jättegärna lyckas och det skulle vara väldigt jobbigt om jag svek mig själv.

För etablerade artister är Melodifestivalen ett tveeggat svärd. Med miljoner tv-tittare är det Sveriges största pr-maskin. Samtidigt riskerar den som floppar att framstå som en föredetting.

'Danny Saucedo är medveten om risken.

– Absolut, det skrämmer att det momentet finns. Det är läskigt, men samtidigt vill jag utmana mig själv. Det är det jag gör nu, jag hoppar in i en tävling för att visa vad jag går för.


Kommentarer
Postat av: Anonym

:D

2011-02-02 @ 14:25:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0